2010. október 10., vasárnap

AZ OVIKERTRŐL III.

Sziasztok!

Most, hogy senki sem ajánlotta fel korábbi segítségét (szervezésben, anyagszállításban, ötletelésben) tulajdonképpen az a kérdés, mit is fogunk csinálni a hétvégén? Még azt sem sikerült megbeszélni, hogy a burkolat melyik részét szeretnénk felújítani (lásd.első bejegyzést az ovikertről),vagyis hogy csak a homokozó körül vagy fel a teraszig is. Ez igazából az anyagmennyiségek miatt érdekes.

Szerintem Hajnira bízni az egész megszervezését nem szép, vagy ha így gondoljuk, akkor mindenki fizesse be a kellő pénzt, jön egy gárda, és megcsinálják, senkinek nincs vele munkája.

Ha viszont szeretnénk csökkenteni a költségeket élőmunkával, akkor az nagyobb körültekintésű szervezést igényel. Pl. szombaton felvonulunk, felszedjük a lapköveket (hova tesszük a törötteket?), elkezdjük kiásni az alapot (valaki azt is megjegyezte, hogy azt minek?), mi lesz a földdel? Megjegyzem, ez rengeteg munka.  Mikorra, mennyi anyagot hozassunk az alaphoz? ha egyáltalán kell. Hogyan fogjuk az anyagokat beszállítani az oviba? Mi lesz alap tömörítésével, ha egyáltalán kell. stb stb. Ehhez azért némi logisztika kell.

Azt gondolom, hogy egy ilyen munkát jól meg kell szervezni, hogy sikerüljön is befejezni egy nap alatt. Vagy úgy hagyjuk, és majd befejezzük máskor? addig hol játszanak a gyerekek?

Lehet, hogy ez a blogon keresztüli párbeszéd nem tetszik nektek, de akkor valami ötlettel álljatok elő, hogyan lehet 28 családot idő és térbeli korlátozás nélkül társalgásra bírni egy témáról. Szervezzünk teadélutánt, közös pikniket stb.? Ha viszont nincs véleményünk, akkor megtörténnek a dolgok és fogadjuk el úgy, ahogy vannak. Természetesen ez is egy megoldás, méghozzá gyors és kényelmes, csak kicsit jobban a pénztárcánkba kell nyúlni.

üdv
Kedves Zsófi

5 megjegyzés:

Hajni írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Hajni írta...

Jelenleg úgy áll a helyzet, ha az a 4 szülő is befizeti a "kutyapénzt", aki még nem tette meg, akkor az anyagokra 84.000,- Ft áll rendelkezésre (28 fő x 3.000,- Ft)

Üdv: Hajni

Névtelen írta...

Sziasztok!

Szerintem valaki, aki szakmailag ért a kertépítéshez megmondja, hogy mit kell csinálni, aki pedig ott lesz, az mazsolázhat a feladatok közül. Lehet, hogy így tovább tart, de aki segíteni akar, az eljön. Esetleg én még besegíthetek abban, hogy végig telefonálom a szülőket és megkérdezem ki jön. Bevallom én sem indítom el a gépet naponta, így hozzám is lassan jut el az infó.
Üdv:
Kardos Panna anyukája, Gabi

Kardos Panna anyukája írta...

Sziasztok!
A legelső blogba már válaszoltam, de itt is megírom, hogy mi mind a 4-en megyünk okt.16-án. Szerintem aki szakértő a kertépítés terén, az mondja meg mit kell csinálni, aki pedig munkára jelentkezik, az "mazsolázzon" a feladatok közül. Az alapanyag beszerzésében, ha szükséges segítek, csak szóljatok.
Üdv: Szelezsán Gabi

Gáspár Aliz írta...

Sziasztok,csak annyi hozzáfűznivalóm lenne,hogy a lépcsős részt nem kéne felújítani,mert azt majd önkormányzati finanszirozásból szeretné mindhárom csoport részen javíttatni az Ida.Aliz